05 / Sep / 2023

  Welke sportvoeding is geschikt voor jou?

  Welke sportvoeding is geschikt voor jou?
  Tips & Tricks

  In de wereld van sportvoeding is het aanbod groot. Er is een breed scala aan sportdranken, sportgels, sportrepen, herstelproducten en zelfs supplementen beschikbaar. Of je nu een hardloper bent, wielrenner of een veelzijdige sporter, de juiste voedingskeuzes kunnen een groot verschil maken. Wij helpen je graag om de wereld van sportvoeding te verkennen.

  Wat voor sporter ben jij?
  Voordat je beslissingen neemt over jouw sportvoeding, is het essentieel om jezelf te begrijpen als atleet. Wat voor soort sporter ben jij? Geniet je van uitdagende hardlooptochten, voel je de adrenaline tijdens fietstochten of zoek je variatie in verschillende sporten? Identificeer je niveau. Dit zal je helpen om specifieke voedingsbehoeften vast te stellen die passen bij jouw sportieve doelen.


  Diverse Voedingskeuzes
  Binnen de wereld van sportvoeding zijn er diverse soorten voeding:

  •  Sportdranken: Er zijn verschillende soorten sportdranken beschikbaar. Of je nu behoefte hebt aan een energieboost na een intensieve training of een dorstlesser na een lange sessie, er is altijd een passende sportdrank.

  •  Energierijke Repen: Energierepen zijn er in diverse varianten en smaken. Afhankelijk van jouw voorkeur en behoeften. Deze repen bieden een handige en voedzame snack tijdens en na het sporten.

  •  Energiegels: Wanneer je meer energie nodig hebt tijdens inspanning, zijn energiegels een goede keuze.

  •  Herstel: Na het sporten is het belangrijk om je lichaam goed te laten herstellen. Eiwitshakes, hersteldranken en herstelrepen dragen bij aan een snel en effectief herstel van je spieren en energievoorraden.

  •  Supplementen: Voor serieuze atleten zijn er supplementen die kunnen bijdragen aan je prestaties. Van weerstandsverhogende middelen tot energieondersteunende supplementen.

  Sportdranken
  Sportdranken zijn er in drie varianten - hypertoon, hypotoon en isotoon. Hypertone sportdranken, met een hoog koolhydraatgehalte, zijn ideaal na de inspanning. Ze worden niet zo snel door het lichaam opgenomen, wat gunstig kan zijn na een intensieve workout. Hypotone sportdranken daarentegen hebben minder koolhydraten en worden sneller opgenomen, waardoor ze perfect zijn om je dorst snel te lessen. De isotoon sportdrank is de ideale middenweg, dienend als zowel als energiebron als dorstlesser.

  Energierepen
  Energierepen zijn er in verschillende variaties. Van repen met coating die zacht blijven tijdens inspanning, tot repen zonder coating die bij koud weer taai kunnen worden. Wat is vooral belangrijk waar jij van houdt.

  Gels
  Energiegels zijn een handige optie als de inspanning toeneemt of vermoeidheid opspeelt. Ze zijn gemakkelijker te consumeren dan energierepen. Er zijn twee hoofdsoorten: drinkgels en geconcentreerde gels. Geconcentreerde gels bevatten meer energie, maar vereisen vaak extra waterinname vanwege hun stroperige textuur. Drinkgels daarentegen kunnen zonder extra water worden ingenomen en zijn snel en handig tijdens intensieve activiteiten zoals hardlopen of fietsen. Daarnaast zijn er ook gels met cafeïne, deze zijn handig als je een extra boost nodig hebt, zoals bijvoorbeeld tijdens de finale van een wieler- of hardloopwedstrijd.  


  Herstel
  Na het sporten moeten je energievoorraden worden aangevuld en je spieren moeten herstellen. Dit is waar herstelvoeding om de hoek komt kijken. Eiwitshakes zijn voor de meeste mensen wel bekend, maar tegenwoordig zijn er ook uitgebreidere hersteldranken verkrijgbaar die zowel koolhydraten als eiwitten bevatten. Verschillende herstelrepen zijn ook beschikbaar, die een combinatie van eiwitten en koolhydraten bieden.

  Supplementen
  Supplementen kunnen een aanvulling zijn voor atleten die hun lichaam tot het uiterste drijven. Of het nu gaat om het versterken van je weerstand, het ondersteunen van spiergroei of het vergroten van je energieniveau, er zijn supplementen die kunnen helpen. Het is belangrijk om te bepalen wat jouw specifieke behoeften zijn en welke supplementen daarbij passen.

  Terugkomend op de vraag "Welke sportvoeding past bij mij?". Het is een erg  begrijp individuele keuze is. Heb je hulp nodig bij jouw keuzen? Wij helpen je uiteraard graag! 

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Sportvoeding tijdens het wielrennen
   05 / Sep / 2023

   05 / Sep / 2023

   Sportvoeding tijdens het wielrennen

  • Welke sportvoeding is geschikt voor jou?
   05 / Sep / 2023

   05 / Sep / 2023

   Welke sportvoeding is geschikt voor jou?

  • De wereld van Maurten
   04 / Sep / 2023

   05 / Sep / 2023

   De wereld van Maurten

  • Elektrolyten drank: de kracht achter hydratatie en prestatieverbetering
   03 / Feb / 2023

   05 / Sep / 2023

   Elektrolyten drank: de kracht achter hydratatie en prestatieverbetering

  • Born energiegel, veel nieuwe energie in een kleine verpakking!
   04 / Sep / 2020

   05 / Sep / 2023

   Born energiegel, veel nieuwe energie in een kleine verpakking!

  • Born repen, voor nieuwe energie en optimaal spierherstel!
   04 / Sep / 2020

   05 / Sep / 2023

   Born repen, voor nieuwe energie en optimaal spierherstel!

  • Born hersteldranken, voor optimaal herstel na een zware workout!
   03 / Sep / 2020

   05 / Sep / 2023

   Born hersteldranken, voor optimaal herstel na een zware workout!

  • Born sportdranken, ideaal voor energie tijdens het sporten!
   03 / Sep / 2020

   05 / Sep / 2023

   Born sportdranken, ideaal voor energie tijdens het sporten!

  • Nieuw: Maxim Protein & Recovery Drink
   21 / Aug / 2020

   05 / Sep / 2023

   Nieuw: Maxim Protein & Recovery Drink

  • Hoe bereid je je voor op een warme zomer?
   30 / Jun / 2020

   05 / Sep / 2023

   Hoe bereid je je voor op een warme zomer?

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen