Menu
EUR

Vloeibare magnesium

Ontdek het aanbod premium vloeibare magnesium producten van bekende merken zoals Born, Powerbar en New Care. Essentieel voor spierfunctie, sneller herstel en optimale sportprestaties. Boost je welzijn en sportprestaties!

3 Producten
Toon:
Born Sportvoeding Born Magnesium Liquid
Tip
-25%
Born Sportvoeding
Born Magnesium Liquid
PowerBar Magnesium Liquid Ampuls
PowerBar
Magnesium Liquid Ampuls
NewCare supplementen NewCare Magnesium olie
NZVT
NewCare supplementen
NewCare Magnesium olie
Toon 1 - 3 van 3

De voordelen van vloeibare magnesium

Welkom bij SportieveVoeding.nl, dé winkel voor iedereen die zijn sportprestaties naar een hoger niveau wilt tillen met de juiste voeding en supplementen. Een van onze meest populaire en effectieve producten is vloeibare magnesium. Dit essentiële mineraal, in vloeibare vorm, biedt talloze voordelen voor sporters van alle niveaus. 

Wat is vloeibare magnesium?

Magnesium is een cruciaal mineraal dat een rol speelt in meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam, waaronder de eiwitsynthese, spier- en zenuwfunctie, bloeddrukregulatie en energieproductie. Ondanks het belang ervan, hebben veel mensen een magnesiumtekort zonder het te weten, wat kan leiden tot vermoeidheid, spierkrampen en een algemeen gevoel van zwakte. Vloeibare magnesium is een handige en effectieve manier om dit essentiële mineraal aan te vullen, vooral voor sporters die hun prestaties willen optimaliseren en hun herstel willen versnellen.

Wetenschappelijk onderzoek naar vloeibare magnesium

Onderzoek onderstreept de potentiële voordelen van magnesiumsuppletie, vooral in vloeibare vorm. Dit komt door de hogere biobeschikbaarheid en snellere absorptie van vloeibare magnesium. Studies zoals gepubliceerd in "Nutrients" door Uwe Gröber et al. (2015) en in "Pharmacopsychiatry" (2002) richten zich op de therapeutische en preventieve rollen van magnesium, inclusief verbeteringen in metabole stoornissen, vasculaire gezondheid, slaapkwaliteit, en spierfunctie. Deze bevindingen benadrukken het belang van een adequate magnesiuminname voor optimale gezondheid en sportprestaties, en wijzen op de mogelijkheid dat supplementatie, in het bijzonder met vloeibare magnesium, een waardevolle aanvulling kan zijn op de voeding van actieve individuen.

Voordelen van vloeibare magnesium voor sporters

  • Verbeterde spierfunctie: Vloeibare magnesium kan helpen bij het verminderen van spierkrampen en stijfheid, waardoor je mogelijk langer en harder kunt trainen.
  • Sneller herstel: Door de spierfunctie te ondersteunen en te helpen bij de energieproductie, kan vloeibare magnesium het herstelproces na de training mogelijk versnellen.
  • Betere slaapkwaliteit: Magnesium heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel, wat kan leiden tot een betere slaapkwaliteit en, als gevolg, een beter herstel.
  • Sterkere botten: Magnesium speelt een rol in de botdichtheid, wat essentieel is voor sporters om blessures te voorkomen.

Hoe gebruik je vloeibare magnesium en wat is de juiste dosering?

Voor het beste resultaat adviseren wij om dagelijks een portie vloeibare magnesium te nemen, gemengd met water of een drankje naar keuze. De precieze dosering kan variëren afhankelijk van je specifieke behoeften en doelen, dus we raden aan om te starten met de aanbevolen dosering op het product en indien nodig aan te passen.

De optimale dosering van magnesium varieert per individu, gebaseerd op leeftijd, geslacht, en specifieke gezondheidsbehoeften. Volgens de National Institutes of Health (NIH) ligt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor volwassen mannen op 0.4-0.42 gram en voor volwassen vrouwen op 0.31-0.32 gram. Voor sporters kan de magnesiumbehoefte hoger zijn door toegenomen verliezen via zweet en de essentiële rol van magnesium in spierfunctie en energieproductie. Onderzoek, waaronder gepubliceerd in de "Journal of Exercise Physiology Online", wijst uit dat aanvulling boven de ADH, speciaal tijdens perioden van intensieve training, kan bijdragen aan verminderde spierpijn en verbeterde hersteltijden. Het is echter cruciaal om suppletie onder toezicht van een gezondheidsprofessional te overwegen om overdosering en mogelijke bijwerkingen, zoals gastro-intestinale verstoringen, te vermijden.

Vloeibare magnesium kopen bij Sportieve Voeding

Ben je klaar om je sportieve prestaties en herstel te verbeteren met vloeibare magnesium? Bekijk ons assortiment aan magnesiumproducten. Met onze snelle levering, uitstekende klantenservice en kwaliteitsgarantie kun je met vertrouwen shoppen en je sportieve doelen sneller bereiken.

Merken
Smaak
Eigenschappen
Intensiteit
Ons advies
Type
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €45,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!