Menu
EUR
Hoe bereid je je voor op een warme zomer?

Hoe bereid je je voor op een warme zomer?

Door: Jan van Benthem Reacties: 0

De zomer is begonnen en het wordt weer warm, heel warm! Voor iedereen die lekker gaat sporten, fietsen of hardlopen adviseren wij extra aandacht te schenken aan de aanvoer van vocht en elektrolyten. Onderschat de toegevoegde waarde van een goede vochtbalans niet! Het is misschien wel de belangrijkste basis voor een goede prestatie.

  • Vocht ondersteunt de spijsvertering en verbranding.
  • Vocht houdt je bloeddruk op peil.
  • Vocht voert ook warmte af en voorkomt oververhitting.

Alleen water is niet voldoende!

Door transpiratie verlies je niet alleen water, maar ook veel elektrolyten, waarvan natrium en magnesium de belangrijkste zijn. De elektrolyten zijn belangrijk voor vele processen in het lichaam en ze zorgen ervoor dat het vocht wordt vastgehouden in het lichaam en niet direct weer wegstroomt. Om je vochthuishouding in orde te houden, is het dus belangrijk om niet alleen water te drinken, maar bij voorkeur een sportdrank met extra elektrolyten, Een goede sportdrank bevat naast koolhydraten ook de juiste concentratie aan elektrolyten en vult direct datgene aan wat je hebt verloren.

Welke sportdrank moet ik nemen? Hypotoon of isotoon?

Bij warm weer schreeuwt je lichaam om “koelvloeistof” en dan kan een constante aanvoer van vocht in combinatie met elektrolyten je dag redden. Maxim is, in tegenstelling tot de meeste reguliere sportdranken, hypotoon. Het verschil tussen een hypotone sportdrank en een isotone sportdrank is:

  • Hypotoon is minder zwaar gedoseerd, waardoor het sneller wordt opgenomen in het lichaam.
  • Hypotoon bevat minder suiker (dus minder zoet).
  • Hypotoon bevat meer elektrolyten.


Last van je darmen?

Darmproblemen ontstaan over het algemeen door verkeerde of te veel voeding. Maar darmproblemen kunnen ook ontstaan door tekorten en dan met name een tekort aan vocht en elektrolyten (=zouten). Voor duursporters is een combinatie van te veel suikerrijke voeding en te weinig vocht een nachtmerrie voor de darmen. Zeker bij hoge temperaturen is de aanvoer van voldoende vocht en elektrolyten essentieel! Want als je te weinig drinkt, worden voedingsstoffen, zoals suikers, niet meer door de darmen opgenomen en komen de darmen in opstand. Met alle gevolgen van dien.

Maxim Sports Drink, de ideale sportdrank en dorstlesser

Maxim Sports Drink is vanwege zijn unieke hypotone karakter en natuurlijke samenstelling dé ideale sportdrank en dorstlesser. Een goede richtlijn is om 750 ml sportdrank per uur te drinken. Bij voorkeur een hypotone sportdrank, omdat deze meer elektrolyten bevat dan een reguliere isotone drank. Daarnaast heb je nog wat extra koolhydraten nodig, maar niet teveel! Eén Maxim Energy Bar per 90 minuten is ruim voldoende. De ervaring leert dat het eten van vast voedsel tijdens een zware inspanning en bij hele hoge temperaturen lastig is. Een goed alternatief voor een energy bar of ander vast voedsel is de Maxim Power Gel Drink. Met name in het laatste uur, met de finish in zicht en als de bidon leeg is, kun je 1 of 2 Maxim Energy Gel Drinks nemen voor een laatste energy boost.

Je lichaam is na een grote inspanning nog zeker 2 uur actief met o.a. verbranding en herstel. Zorg daarom dat je ook na het sporten goed blijft drinken om goed te hydrateren.

Maxim Total Hydration, ook ideaal voor onderweg

Maxim Total Hydration is een ideale sportdrank in een compacte verpakking. Makkelijk voor in je achterzak en om mee te nemen in je (vakantie)koffer. De bruistabletten bevatten een optimale samenstelling van koolhydraten en mineralen en lossen gemakkelijk op in water. Zo hoef je nooit meer zonder sportdrank van huis.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €45,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!