Menu
EUR
Born sportdranken, ideaal voor energie tijdens het sporten!

Born sportdranken, ideaal voor energie tijdens het sporten!

Sportdranken zijn handig voor intensieve sporters voor en tijdens langdurige trainingen en wedstrijden. Als je langdurig en intensief sport, verbrand je veel waardoor je energievoorraad sneller uitgeput raakt. Sportdranken zijn dan een makkelijke manier om snel vocht en energie binnen te krijgen. Born Sportvoeding heeft een ruim aanbod sportdranken die jou helpen om door te gaan tijdens het sporten!

Wat zijn sportdranken en wanneer gebruik je ze?

Sportdranken zijn dranken die op een makkelijke en snelle manier vocht en energie kunnen geven aan je lichaam. Tijdens het sporten verlies je zowel koolhydraten, vloeistoffen en mineralen. Een vochtverlies van 2% van het lichaamsgewicht kan je prestaties met 10% verminderen. Sportdranken zijn ervoor om de verloren koolhydraten, vloeistoffen en mineralen weer aan te vullen zodat je weer genoeg energie hebt om te sporten en je vochtbalans optimaal te houden.

Sportdranken gebruik je dus tijdens intensieve en langdurige trainingen en wedstijden. Een intensieve en langdurige training of wedstrijd wordt omschreven als langer dan één uur sporten waarbij je intensief gaat zweten.

Wat is het verschil tussen isotone sportdranken en hypotone sportdranken?

Er zijn verschillende soorten sportdranken. Isotone sportdranken en hypotone sportdranken zijn het meest belangrijk voor sporters. Het verschil tussen isotone sportdranken en hypotone sportdranken zit in de verhouding water, koolhydraten, vitamines en zouten.

Een isotone sportdrank heeft dezelfde waarde water, koolhydraten, vitamines en zouten per 100ml als lichaamsvocht. Een hypotone sportdrank heeft een lagere waarde water, koolhydraten, vitamines en zouten per 100ml als lichaamsvocht.

Doordat een hypotone sportdrank een lagere waarde heeft, wordt het sneller en makkelijker opgenomen in het lichaam, maar moet je er wel meer van drinken om aan je waardes te komen. Een isotone sportdrank wordt ook snel en makkelijk opgenomen door het lichaam en heeft dezelfde waarde als je lichaamsvocht. Daarom is een isotone sportdrank ideaal voor sporters.

Welke sportdranken bied Born sportvoeding aan?

Born Sportvoeding heeft een ruim aanbod sportdranken voor verschillende doeleinden. Born heeft isotone sportdranken en hypotone sportdranken. Verschillende hypotone sportdranken van Born zijn de Born Drink Isotonic Fresh, Born Iso Pro Red Fruit, Born Iso Pro Apple/Lemon, Born Iso Pro+ en de Born Energy Multi Carbo. Hypotone sportdranken van Born zijn de Born Watts & Minerals in de smaken Lemon en Orange. Het volledige assortiment Born Sportdranken vind je op onze productenpagina!

Hoeveel Born sportdranken mag ik dagelijks consumeren?

Born sportdranken worden gedronken voor en tijdens intensief en langdurig sporten. De hoeveelheid Born sportdrank hangt af van hoevaak je sport, hoelang je sport en de sportdrank die je drinkt. Geadviseerd wordt om voor en tijdens het sporten kleine hoeveelheden te drinken en minimaal 500ml per uur. Bij voorkeur 250ml per 20 minuten. Meer informatie over de aanbevolen dosering vind je in de productomschrijvingen van de producten.

Voordelen van Born Sportdranken

Elke Born sportdrank heeft verschillende voordelen. Verschillende voordelen van de isotone sportdranken en hypotone sportdranken van Born zijn:

  • Maagvriendelijk
  • Glutenvrij
  • Bevat Natrium
  • Mede ontwikkeld en getest door professionele atleten
  • Snelle opname in het lichaam

Elke sportdrank heeft naast deze voordelen ook nog zijn eigen voordelen vanwege de verschillende eigenschappen. Denk aan de glucose/fructose verhouding, speciaal ontwikkeld voor langere duurritten, Peptopro en nog meer. Meer informatie over de voordelen vind je in de productbeschrijving.

Andere Born producten voor tijdens het sporten

Naast Born sportdranken zijn er ook andere Born producten die goed zijn tijdens het sporten. Denk aan verschillende repen, gels en shots. Elke product heeft andere eigenschappen die ideaal zijn voor de sporter. De Born repen zijn bijvoorbeeld makkelijk weg te eten bij hoge inspanning en smelten niet bij warme temperaturen! Bekijk het volledige assortiment Born producten voor tijdens het sporten in de shop!

Bestel Born Sportdranken bij SportieveVoeding!

Bent u onder de indruk van de eigenschappen en voordelen van Born sportdranken en wilt u deze zelf gaan gebruiken? Bestel dan uw Born sportdrank bij SportieveVoeding! SportieveVoeding heeft een ruim assortiment isotone en hypotone sportdranken van het merk Born voor de intensieve sporter. Bestel vandaag nog en profiteer van hoge kortingen!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €45,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!